Kristályok

Esztramos-hegy

Barlang

1964-ben fedezték fel

Földvári-barlangnak is nevezik

190 m hosszú

legnagyobb horizontális kiterjedése 84 m

függőleges kiterjedése csak 7m

A belső részben a cseppkőoszlopokat borsókő borítja, különlegessége az egyetlen cseppkődob.

 

És egy kristály

flower

Különös, titokzatos hely az Esztramos. Kis kiterjedése ellenére természeti értékekben gazdag még ma is, annak ellenére, hogy folyamatos bányászati tevékenység koptatta, pusztította természeti képződményeit. A bányászat viszont nemcsak eltüntetett, hanem fel is tárt rengeteg információt, messze földön híres barlangokat és az egyedülálló kalcitkristályokat. A csonka tetőről a bányafalakon, a felszínen tanulmányozhatjuk a cseppkőlefolyásokat.

Esztramos-hegy

Az Esztramos repedezett, üregesedett, jól karsztosodó mészkőből épült fel. Az Esztramos természeti kincseit az itt található barlangok, azok ásványkiválásai, illetve a barlangi üledékből előkerült ősmaradványok halmaza jelenti.

Nyitvatartás

image two

Nyitvatartás 2021 március 10-től:

A múzeum határozatlan időre zárva tart. Megértésüket köszönjük.

 

image two

Belépő


Családos 6-18 éves gyerekkel 1.200.- Ft
Felnőtt 500.- Ft
Nyugdíjas-Diák (10-18) 400.- Ft
   
Iskolai csoportoknak, 10 éves korig. 0.. Ft
   
iskolai és önkormányzati dolgozó csoportoknak. 400.- Ft

Tisztelt látogatónk. Reméljük, hogy 45 évi munkánkal magyarországot egy eddig ismeretlen és szép oldaláról sikerül bemutatni önöknek, így kellemes és színes élményekkel gazdagodva távoznak.

Köszönettel és Tisztelettel

Makovnik család

Adó 1 %

image one

Tisztelt támogatók - látogatóink.

Ezúton értesítjük látogatóinkat, hogy jogszabály változások miatt alapítványunk 2021 január 1-től az SZJA 1% felajánlására nem jogosult. Támogatásukat a jövőben a számlánkra történő utalással továbbra is tisztelettel várjuk!

 

Külön köszönjük Gali Irén hölgynek, hogy évek óta rendszeres támogatónk. Köszönjük Bolyócki Jánosnak támogatásait, valamint a soproni Deák téri Általános Iskola diákjainak, akik munkájuk ellenértékét, 113.900 Ft összegben fizették be a Múzeum Alapítvány pénztárába. A teljes összeget a 206 éves épület - kiállítóterme- felújítási és karbantartási munkáinak elvégzésére fordítottuk. .

 

Köszönettel Makovnik Család.

ADÓSZÁM: 18531730-1-08
Adományaikat az OTP soproni fiók 11737083-20085638 számlaszámra is küldhetik.

Köszönettel: Múzeum Alapítvány Kuratóriuma