Kristályok

Esztramos-hegy

Barlang

1964-ben fedezték fel

Földvári-barlangnak is nevezik

190 m hosszú

legnagyobb horizontális kiterjedése 84 m

függőleges kiterjedése csak 7m

A belső részben a cseppkőoszlopokat borsókő borítja, különlegessége az egyetlen cseppkődob.

 

És egy kristály

flower

Különös, titokzatos hely az Esztramos. Kis kiterjedése ellenére természeti értékekben gazdag még ma is, annak ellenére, hogy folyamatos bányászati tevékenység koptatta, pusztította természeti képződményeit. A bányászat viszont nemcsak eltüntetett, hanem fel is tárt rengeteg információt, messze földön híres barlangokat és az egyedülálló kalcitkristályokat. A csonka tetőről a bányafalakon, a felszínen tanulmányozhatjuk a cseppkőlefolyásokat.

Esztramos-hegy

Az Esztramos repedezett, üregesedett, jól karsztosodó mészkőből épült fel. Az Esztramos természeti kincseit az itt található barlangok, azok ásványkiválásai, illetve a barlangi üledékből előkerült ősmaradványok halmaza jelenti.

KAPCSOLAT

image one Felelős Szerkesztő

Makovnik István
Postacím: 9421 Fertőrákos Fő utca 99
Telefon: 06 99 355-286
www.kalcitkristalyok.hu

E-mail:info@kalcitkristalyok.hu

 

 

Az oldalon található képek, szövegtartalom, jogvédelem alatt állnak. Tilos az oldal egészét vagy részeit előzetes írásbeli engedély nélkül, bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni és közzétenni. A Kalcitkristalyok.hu nem vállal felelősséget az oldalon található másik weboldalra mutató linkekért sem.